Egészséges receptek -vendégváró falatkák

A vendégváró falatoknak nem kell feltétlenül kalóriában és zsírban bővelkedniük.

Íme néhány egészséges, ugyanakkor isteni finom alternatíva a következő házibulihoz, baráti összejövetelhez. 

Zöldségtál mártogatóssal

Ez a két rostokban gazdag mártogatós egészséges változata a boltokban is kapható mártásoknak. Könnyen és előre elkészíthetőek. Tálaljuk olyan friss zöldségek mellé, mint pl. bébirépa, hüvelyes zöldborsó, zellerszár vagy koktélparadicsom.

Fetás-zöldfűszeres mártogatós

6-8 személy részére

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

Helyezzük a fehérbabot, a joghurtot a fetasajtot és a fokhagymát egy konyhai robotgépbe, és keverjük ki simára az alapanyagokat.

Fűszerezzük ízlés szerint sóval és fehérborssal, illetve lágyítsuk fel a frissen facsart citromlével. Adjuk hozzá a zöldfűszereket, tegyük a masszát egy tálba és tálalásig helyezzük  hűtőszekrénybe.

Csípős paradicsomos humusz

6-8 személy részére

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

Mixelje el a hozzávalókat egy konyhai robotgépben, majd ízesítse sóval és fekete borssal. Adjon hozzá a csípős, borsos szószból de ne túl sokat, mivel az ízek majd később érnek össze.  A tálalásig hűtse a humuszt fridzsiderben.

Lazac terrine

A pástétomokkal ellentétben, – amelyek bőven tartalmaznak vajat, – a terrine joghurttal készül, így jóval zsírszegényebb.

6-8 személy részére

Elkészítési idő: 15 perc + a behűtés

Hozzávalók:

  1. Áztassuk be a zselatint 20 ml hideg vízbe, majd helyezzük a mikrohullámú sütőbe mindaddig, amíg fel nem oldódik. Adjunk hozzá egy keveset a joghurtból, majd keverjük el. Adjuk a zselatint a maradék joghurthoz, majd keverjük homogén állagúvá.
  2. Keverjük a lazacot, a zöldhagymát és a citromhéjat a joghurtos mártásba. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sima állag eléréséhez használjunk botmixert! Adagoljuk a krémet három mini kenyérsütő formába, takarjuk le folpackkal és éjszakára helyezzük hűtőszekrénybe. Tálalás előtt kocogtassuk ki a terrine-eket a formákból a szervírozó tányérra.

Fóliázza le. Díszítse citromkarikával. Sós kekszen vagy baguette szeleteken kínálja.

Roston sült mediterrán csirkefalatok

Ez az ínycsiklandozó étel szívbarát alapanyagokból készült és bővelkedik omega-3 zsírsavakban.

Kb. 30 személy részére

Elkészítési idő: 15 perc + a pácolási id[

Sütési idő: 10 perc

Sütési hőmérséklet: 200ºC

Hozzávalók:

Fűszeres saláta amelyekbe a csirkét belekeverjük.

  1. Pácoljuk be a csrikemellet és helyezzük pácba kb. 30 percig, vagy a sütésig.
  2. Hámozzuk meg a cukkinit és vágjuk hosszú, vékony csíkokra. Kenjük át oliva olajjal és grillezzük meg forró felületen kb. 1 percig. Tegyük a cukkiniszeleteket félre és engedjük őket kissé kihűlni. Tekerjük be a csirkedarabokat a cukkini szeletekkel, majd helyezzük őket kiolajozott tepsibe.
  3. Süssük kb. 10 percen keresztül, vagy amíg a csirke át nem sült. Ezt követően szúrjuk fel a cukkiniban sült húsdarabkákat koktélpálcikákra, és hidegen vagy melegen zöldsalátával tálaljuk!
Tovább a blogra »