Könnyű nyári receptek

Dietetikusok tollából néhány nyári finomság.

Narancsos sárgarépaleves

Hozzávalók:    sárgarépa 150g

narancs     50g

tejszín        10g

cukor          5g

só               0,2g

Elkészítés: A tisztított sárgarépát sós vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk a megpucolt, cikkekre szedett, vagy darabolt narancsot. Cukorral édesítjük, majd a végén hozzáadjuk a tejszínt.

Energia: 100 kcal,  fehérje: 2,5 g, zsír: 2 g, szénhidrát: 17 g

Hideg meggyleves

Hozzávalók:    meggy 100 g

tejföl, 12%-os: 30 g

liszt: 8 g

cukor: 30 g

citrom: 5 g

fahéj:

szegfűszeg:

só: 1 g

Elkészítés: A meggyet feltesszük főni a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal ízesített hideg vízbe. Ha befőttből készül, a meggy levét is hozzátesszük. Tejfölös habarással sűrítjük, sóval, citromlével utóízesítjük. Fogyasztható idegen és melegen is.

Energia: 246 kcal, fehérje: 2,6 g zsír: 4 g szénhidrát: 48 g

Görög gyümölcsleves

Hozzávalók:  banán: 40 g

narancs: 40 g

őszibarack: 40 g

eper: 40 g

tejszín: 10 g

citrom: 5 g

rostos őszibaracklé: 250 g

Elkészítés:  A gyümölcsöket felszeleteljük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az őszibaracklét majd a tejszínt. A citrommal, citomhéjjal ízesítjük. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük, és hidegen fogyasztjuk. A tejszínt habbá verve, díszítésként is adhatjuk hozzá.

Energia: 281 kcal  fehérje: 2,3 g zsír: 3,4 g szénhidrát: 59 g

Nyári vegyes saláta

Hozzávalók:    uborka: 30 g

paradicsom: 30 g

zöldpaprika: 30 g

vöröshagyma: 10 g

cukor: 5 g

ecet: 10 g

só: 2 g

Elkészítés: A zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk, és leöntjük a cukros ecetes páclével. Hűtőbe tesszük, hidegen fogyasztjuk.

Energia: 41 kcal fehérje: 1 g zsír: 0,2 g szénhidrát: 8,7 g

Képek forrása: google.com

Tovább a blogra »