Dietetikusok tollából néhány nyári finomság.
Narancsos sárgarépaleves
narancs 50g
tejszín 10g
cukor 5g
só 0,2g
Elkészítés: A tisztított sárgarépát sós vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk a megpucolt, cikkekre szedett, vagy darabolt narancsot. Cukorral édesítjük, majd a végén hozzáadjuk a tejszínt.
Energia: 100 kcal, fehérje: 2,5 g, zsír: 2 g, szénhidrát: 17 g
Hideg meggyleves
tejföl, 12%-os: 30 g
liszt: 8 g
cukor: 30 g
citrom: 5 g
fahéj:
szegfűszeg:
só: 1 g
Elkészítés: A meggyet feltesszük főni a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal ízesített hideg vízbe. Ha befőttből készül, a meggy levét is hozzátesszük. Tejfölös habarással sűrítjük, sóval, citromlével utóízesítjük. Fogyasztható idegen és melegen is.
Energia: 246 kcal, fehérje: 2,6 g zsír: 4 g szénhidrát: 48 g
Görög gyümölcsleves
narancs: 40 g
őszibarack: 40 g
eper: 40 g
tejszín: 10 g
citrom: 5 g
rostos őszibaracklé: 250 g
Elkészítés: A gyümölcsöket felszeleteljük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az őszibaracklét majd a tejszínt. A citrommal, citomhéjjal ízesítjük. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük, és hidegen fogyasztjuk. A tejszínt habbá verve, díszítésként is adhatjuk hozzá.
Energia: 281 kcal fehérje: 2,3 g zsír: 3,4 g szénhidrát: 59 g
Nyári vegyes saláta
paradicsom: 30 g
zöldpaprika: 30 g
vöröshagyma: 10 g
cukor: 5 g
ecet: 10 g
só: 2 g
Elkészítés: A zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk, és leöntjük a cukros ecetes páclével. Hűtőbe tesszük, hidegen fogyasztjuk.
Energia: 41 kcal fehérje: 1 g zsír: 0,2 g szénhidrát: 8,7 g
Képek forrása: google.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: